Wat weet jij van het Marineterrein?

Nieuws
MTA_18_Growth Tribe course

Er is een uitgebreide 'vraag en antwoord' met veel informatie over wat er nu en straks op Marineterrein Amsterdam gebeurt.

Waarom wordt Marineterrein Amsterdam een internationaal innovatiemilieu? Hoeveel groen is er straks op het terrein? Kan ik mij al inschrijven voor woningen? De meestgestelde vragen over het Marineterrein zijn nu gebundeld en beantwoord op deze website.

Wist je bijvoorbeeld dat het Rijk eigenaar is van het Marineterrein? De gemeente Amsterdam is beoogd koper, daarom trekken beide partijen samen op in de planvorming van het gebied. Rijk en gemeente hebben hoge ambities voor het Marineterrein; het wordt een plek waar open innovatie mogelijk is, een plek waar oplossingen voor wereldwijde uitdagingen worden bedacht, getest en toegepast. Het gebied moet een wezenlijke bijdrage leveren aan de sterke positie van Amsterdam en Nederland. Aan die ambitie wordt nu al gewerkt, denk bijvoorbeeld aan project Smart Roof 2.0. Dit blauw-groene dak is in 2017 is geopend en biedt een oplossing voor verkoeling, vergroening en opvang van regenwater in stedelijk gebied. Of neem Growth Tribe, een organisatie die met veel succes unieke cursussen geeft op het gebied van growth hacking en kunstmatige intelligentie. 

Ruim 70 vragen en antwoorden

Om meer uitleg te geven over wat er nu op het Marineterrein gebeurt en een blik te werpen op de toekomst, zijn de meestgestelde vragen over het Marineterrein gebundeld en beantwoord op de website. Het gaat om ruim zeventig vragen, die zijn ingedeeld in thema’s als ambitie, ontwikkeling en planvorming. Ook over de toekomstige functies op het terrein is informatie te vinden: denk aan wonen, werken en leren, sport en cultuur. Ook de meest prangende vragen wat betreft bestaande bebouwing, verkeer, groen en openbare ruimte zijn opgenomen en je vindt er een globale planning van de ontwikkelingen.

Stel je vraag

De planvorming verkeert nog in een prille fase, het antwoord op sommige vragen is daarom nog vrij algemeen. Bureau Marineterrein Amsterdam zorgt elke maand voor een update van wat er op dat moment bekend is. Zie je jouw vraag er nog niet bij staan? Stel ’m via het formulier naast de vragenlijst en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Zie https://www.marineterrein.nl/vraag-en-antwoord/

Foto: Growth Tribe