Publieke Fitnesstuin opent op 21 april

Nieuws
MTA_18_fitnesstoestel

Hier vind je vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen, geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde sporters, voor wandelaars en voor harde werkers.

Sport is goed voor je gezondheid en voor je sociale contacten. Om het gemakkelijker en leuker voor je te maken is tussen gebouw 024 en 025 op het Marineterrein een prachtige Fitnesstuin aangelegd, met vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen. Vanaf 21 april kun je hier, op weg naar je werk of tijdens je wandeling over het terrein, terecht voor een work-out in de buitenlucht. De toestellen zijn geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde sporters.

Overzicht toestellen

  • Powerpusher: voor borst, schouders, armen
  • Crossfit*: voor het hele lichaam
  • Rowfit*: voor billen, armen en schouders
  • Twist Out*: voor buikspieren en taille
  • Wall: voor het hele lichaam
  • Monkeybars: voor het hele lichaam

* Deze toestellen zijn ook geschikt voor senioren.

Hoe vaak bewegen is goed?

Zowel jongeren als volwassenen doen er goed aan om minimaal 2,5 uur per week te bewegen, matig tot intensief. Het beste is om twee keer per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen. In de Fitnesstuin kun je daaraan werken. Op de toestellen zelf vind je een gebruiksaanwijzing.

Minder stenen, meer ruimte voor groen en sport

Veel parkeerplaatsen en andere bestrate delen van het Marineterrein gaan wijken voor meer groen en sport. De Fitnesstuin is een klein onderdeel van deze herinrichting van de buitenruimte. De sporthal en de sportvelden van het voormalige Defensieterrein krijgen een opknapbeurt en worden de komende jaren weer in gebruik genomen. Daarbij ligt het accent op een flexibel, innovatief en multifunctioneel gebruik.

Sport hoort bij het Marineterrein

Sport is en blijft belangrijk op het Marineterrein. Ook na 2021, als de definitieve ontwikkelingen starten, blijft er veel ruimte om te sporten, te bewegen en te spelen. De helft van het gebied blijft onbebouwd. De sportvelden worden multifunctioneel en wellicht ook verplaatsbaar. Ook wordt onderzoek gedaan naar sporten op daken en er zijn plannen voor een inpandige sportfaciliteit.


Sporttoestellen: Denfit
Ontwerp Fitnesstuin: BOOM Landscape
Met dank aan: stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam

De Fitnesstuin is een project van Bureau Marineterrein Amsterdam.