Meet-up: Sport, spel en beweging

Nieuws
Rondje-Oosterdok-672x372

De meet-up van13 februari gaat over het optimaal én flexibel gebruikmaken van de sportvoorzieningen op het Marineterrein. En ook over de kansen die er liggen voor innovatie.

Voldoende beweging is een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond leven. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen met plezier gaan bewegen en sporten? Op dinsdag 13 februari organiseert Bureau Marineterrein van 19.00 tot 21.00 uur een meet-up over dit onderwerp in de Commandantswoning. 

Er wordt veel gesport op het Marineterrein en dat zal in de toekomst ook zo blijven. Op het publieke deel vind je nu al fitnesstoestellen, een hardlooproute en een sprintbaan. Komend voorjaar komt daar nog een ‘fitnesstuin’ bij. Het militaire deel van het terrein – dat  in de zomer van 2018 vrijkomt – heeft ook nog een sportzaal, een sintelbaan, een voetbalveld en twee tennisbanen.

Sport- en ontwerpmogelijkheden

De vraag is nu hoe we optimaal en flexibel gebruik kunnen gaan maken van deze sportvoorzieningen. En natuurlijk ook welke kansen er liggen voor innovatie. Tijdens de meet-up presenteren Vincent Kompier en Daniel Casas Valle (Urban Dynamics) de resultaten van een onderzoek naar de kansen voor sporten, spelen en bewegen op het Marineterrein. Daarnaast schetst Afdeling Sport en Bos van de gemeente Amsterdam – naar aanleiding van de publicatie ‘De Beweegvriendelijke Stad’ – de mogelijkheden die ontwerpers hebben om fysiek bewegen in de openbare ruimte te stimuleren.

  • Dinsdag 13 februari, van 19.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.
  • Voor: buurtbewoners, de community van het Marineterrein, overheden en bedrijven.
  • Sportieve gasten: Vincent Kompier en Daniel Casas Valle (Urban Dynamics), Sport & Bos (gemeente Amsterdam), Sciandri en Sportraad Amsterdam.
  • Locatie: Commandantswoning (gebouw 001), Marineterrein Amsterdam.
  • Aanmelden via info@marineterrein.nl o.v.v. Meet-up: Sport, spel en beweging.