Inschrijving Amsterdam City Swim geopend

Nieuws
MTA_16_1438_Cityswim

Wie durft? Twee kilometer zwemmen door de grachten voor het goede doel. Start: zondag 9 september, vanaf het Marineterrein.

Je kunt je weer inschrijven voor de zevende editie van Amsterdam City Swim. Op zondag 9 september springen de deelnemers vanaf het Marineterrein het water in voor een twee kilometer tellende zwemtocht door de Amsterdamse grachten. Kinderen kunnen ook meedoen. Zij zwemmen alleen de laatste 700 meter van het parcours. Ben je fit genoeg? Kun je zo’n twee uur aan een stuk door zwemmen in koud water? Ken je genoeg mensen die je willen supporten? Schrijf je dan in via deze link.

Zwemmen voor het goede doel

Iedereen die meedoet met Amsterdam City Swim haalt donatiegeld op voor onderzoek naar de zenuw-spierziekte ziekte ALS. Jaarlijks zwemmen er zo’n 2500 volwassenen en 300 kinderen mee met de Amsterdam City Swim. Het evenement heeft in zes jaar tijd ruim € 10 miljoen opgehaald.

Waterkwaliteit

De binnenhaven van het Marineterrein is niet alleen de startplek van Amsterdam City Swim, in de zomer wordt hier ook al volop gezwommen door buurtbewoners. Toch is de binnenhaven nog altijd geen officiële zwemlocatie; zwemmen is op eigen risico. De waterkwaliteit is de laatste jaren verbeterd, maar het is niet altijd schoon genoeg. Vooral bij zware regenval lopen riolen over en komen er te veel bacteriën in het water.

Innovatieve meetmethoden

Bureau Marineterrein Amsterdam werkt daarom samen met organisaties als Waternet, Deltares, Sensemakers en Amsterdam City Swim aan het verbeteren van de waterkwaliteit. Innovatieve meetmethoden, die heel precies en heel snel zijn, zijn daarbij van het grootste belang. Over de vorderingen van dit onderzoek lees je hier meer. Naar verwachting wordt de binnenhaven van het Marineterrein binnen enkele jaren een officiële zwemlocatie.

Amsterdam City Swim wordt georganiseerd door House of Sports.