AHK Culture Club

Collectief

Een multifunctionele hotspot midden op het Marineterrein.

De AHK Culture Club is een multifunctionele hotspot midden op het Marineterrein in Amsterdam waar studenten, docenten en net afgestudeerden van alle academies samenkomen, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Hier raken de verschillende kunstvormen elkaar die tot uiting kunnen komen in multidisciplinaire projecten. Er is plek en een podium voor openbare presentaties, voorstellingen, discussies en andere activiteiten.

Donutpodium

Het podium van de Club heeft de vorm van een halve donut. Dit is een symbolische verwijzing naar de donuteconomie, een economisch model met een goed sociaal fundament voor iedereen. Het podium van de Culture Club is dan ook van en voor iedereen. De totale setting is binnen een handomdraai in te richten als een echte nachtclub.

Art & Society-programma

De ruimte boven wordt gebruikt door de deelnemers van het Art & Society-programma. Alumni van de AHK-academies krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan dit postgraduate programma waarin zij een project kunnen opstarten of vervolg kunnen geven om aan het eind van het traject een concreet eindproduct te presenteren. De deelnemers hebben een werkplek en krijgen begeleiding binnen het Art & Society-programma. Lees hier meer over het Art & Society-programma.

Programmering

De Culture Club is de plek waar activiteiten plaatsvinden die van belang zijn voor de hele AHK. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, inclusie en diversiteit en ondernemerschap. Interdisciplinariteit is binnen de programmering de rode draad. Wil je zelf iets programmeren in de Culture Club? Neem dan contact op met club- en programma coördinator Martine Koopmans-Arp.