Resourcefully

Collectief
resourcefully
027E

Innovatie en data gedreven energieontwerp

Resourcefully bestaat sinds 2008, en werkt sinds die tijd aan verduurzaming.

Resourcefully is een door innovatie gedreven bedrijf, volledig toegewijd aan de overgang naar een maatschappij waarin we zo schoon en slim mogelijk onze energie opwekken en gebruiken.

Resourcefully doet veel aan (internationale) innovatie en past sinds 2018 haar unieke integrale ‘Energietransitie en Flexmodel’ toe voor verduurzaming van bedrijventerreinen en de stedelijke omgeving. We ontwerpen energieoplossingen die complexe energievraagstukken begrijpelijk maken en keuzes mogelijk maken. We werken specifiek probleemgericht, maar kijken altijd naar het integrale plaatje. Dat wil zeggen dat we veel bedrijven helpen met het elektrificeren van hun mobiliteit, maar ook warmte, opwekking, en energie voor de bedrijfsprocessen meenemen.  We hebben jarenlange ervaring in de energiesector en bieden slimme, data gedreven oplossingen aan bedrijven, wijken en steden.

Ons doel is de energietransitie versnellen

Door gebruik te maken van data-analyse en zelfontwikkelde modellen, geven we advies over de overstap naar schone energie, duurzame mobiliteit, de warmtetransitie en efficiënter energieverbruik. Onze integrale oplossingen helpen bedrijven, gemeenten en energiegemeenschappen optimaal eigen, lokaal opgewekte energie te benutten. Hierdoor worden zij minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kunnen piekmomenten in vraag en aanbod worden verminderd. Dit is cruciaal voor een toekomstbestendig, duurzaam energiesysteem.

Innovatie

Naast operationele adviezen investeert en ontwikkelt Resourcefully innovatie, zoals in het Europese project FLexCity en het nationale MOOI project Local4Local, waarbinnen operationele Energiegemeenschappen worden vormgegeven. Hierbij wordt in het gebied onder een elektrisch transformatorhuisje gewerkt aan energieonafhankelijkheid voor de bewoners, netcongestie tegengegaan en zoveel mogelijk duurzame energie wordt gebruikt of omgezet in mobiliteit, warmte of opgeslagen.

Visie

Onze transitievisie en de voorspelling van netcongestie is mooi verwoord door de directeur Hugo Niesing in een filmpje uit 2014.