Doe mee

Marineterrein Amsterdam is een bijzonder gebied waarbij veel partijen zich betrokken voelen. Daarom wordt ingezet op het betrekken van zo veel mogelijk belangstellenden en belanghebbenden, zoals omwonenden, bedrijven en instellingen rond het Oosterdok, bewoners van Amsterdam, tijdelijke huurders op het Marineterrein, bedrijven en kennisinstellingen in de stad en innovatiemilieus in het land.

Marineterrein Amsterdam is een bijzonder gebied, volop in ontwikkeling, waarbij veel partijen zich betrokken voelen. Participeren kan op allerlei manieren:

Maandelijkse meet-ups

Elke maand kun je deelnemen aan meet-ups met als doel specifieke onderwerpen samen verder te onderzoeken, zoals slimme waterhuishouding of flexibele sportfaciliteiten. Kijk in de agenda voor data.

Programma

Activiteiten die aansluiten op de waarden en thema’s van Marineterrein Amsterdam kunnen, onder curatie van Bureau Marineterrein Amsterdam, een plek vinden op het Marineterrein. Kijk hier voor meer informatie.

‘Bijpraten met de buurt’

Omwonenden kunnen deelnemen aan bijeenkomsten waarbij recente ontwikkelingen op het Marineterrein worden besproken. ‘Bijpraten met de buurt’ wordt elk kwartaal georganiseerd. Kijk in de agenda voor de volgende datum.

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je hier in.

Rondleidingen

je kunt deelnemen aan verschillende rondleidingen. De Architours (ontwikkeling Marineterrein en IJ-oevers), De Gebouwengids (architectuur en ontwikkeling Marineterrein) of de maritieme rondleiding door oud-marineman Hans Bartelsman. Lees hier meer.

Open dag

Een keer per jaar kun je kennismaken met instellingen en projecten op het Marineterrein. De datum van de Open dag van 2018 is nog niet bekend.

Stages en onderzoeken

Met regelmaat werken we op relevante onderwerpen samen met universiteiten en hogescholen. Aanvragen op dit gebied kunnen gestuurd worden naar info@marineterrein.nl.